Nog niet op vakantie geweest? Of denkt u eraan de zomervakantie van volgend jaar uit te stellen zodat u uw tuin een make over kunt geven? Dan is het tijd om twee keer na te denken. Uw tuin in een tropisch tintje geven is immers zo gedaan. Door middel van kleine aanpassingen brengt u uw eigen strandtuin tot leven. Wilt u het liever groots aanpakken en de hele tuin in een strandsfeer hullen? Ook dan geven we u graag tips.

Breng het strand naar uw achtertuin met een kleine make over

De gehele tuin aanpassen is een grote klus en brengt wat kosten met zich mee. Toch kunt u uw tuin een frisse makeover geven door kleine aanpassingen te doen. Met deze tips komt u al een heel eind:

– Tuinkussens, vazen, potjes en kaarshouders in de kleuren lichtblauw en beige zorgen al snel voor een strandsfeer.
– Maak gebruik van natuurlijke materialen zoals strandschelpen, bamboe, hout, keitjes of een vlonder van steigerhout. Een lage tuintafel door gebruik te maken van oude pallets geeft een echte strandsfeer.
– Heeft u een veranda of overdekt terras? Hang dan een gezellige lichtsnoer op.
– Hang een schilderij aan de muur onder het overdekte verras. Een prachtig plaatje van een verlaten strand wordt al snel een blikvanger en versterkt de sfeer.
– Geef de tuinmeubels een make over door tuintafels en stoelen van hout op te schuren. Door ze daarna in een lichte kleur, zoals wit, gebroken wit of beige te verven komt het thema nog duidelijker naar voren.
Grass, Purple Fountain Grass, Plant, Garden
– Plant verschillende grassen in de tuin. Duindoorn geeft een stoere sfeer en hellegras zorgt voor weelderigheid. Deze grassen groeien op de duinen langs het strand en maken een rustgevend ruisend geluid wanneer de wind erdoorheen waait.
– Schaf een heerlijke ligstoel aan, zodat u zich op zonnige dagen in de Bahama’s kunt wanen.

Liever de tuin compleet aanpakken? Maak dan een tuinontwerp of laat ons helpen. Wij ontwerpen graag uw tuin in overleg met uw wensen en voorkeuren. In ons blog kunt u lezen hoe u uw tuin compleet in strandsferen kunt transformeren.

Complete tuinmake over in strandsferen

Het ontwerpen van een nieuwe tuin brengt wat werk met zich mee. Bedenk als eerst waar uw tuin aan moet voldoen.
Maak een schets van de tuin
Reken voor elke meter die de tuin in werkelijkheid is 2 centimeter. Zo wordt een tuin die in werkelijkheid 6 meter lang is 12 centimeter op papier. Zo heeft u genoeg ruimte om te tekenen en ziet u tegelijkertijd hoeveel plaats een terras bijvoorbeeld in beslag neemt.
– Doe inspiratie op.
Bekijk foto’s op internet of in tijdschriften. Wat voor soort terras spreekt u het meest aan?
– Bedenk wat er zeker in de strandtuin moet staan.
Een zitje, volledig terras, strandpaviljoen, een speeltoestel of zelfs een vijver?  Schrijf uw prioriteiten op zodat dit meegenomen wordt in het ontwerp. Geef aan waar de objecten komen te staan, maar hou daarbij rekening met de indeling van de strandtuin. Zorg dat de ruimtes optimaal benut worden, zodat elk object genoeg ruimte krijgt en uw tuin ruimtelijk blijft ogen.
– Voor welke vormen gaat u?
Wilt u een moderne tuin met strakke plantenbakken en het strandthema in kleine mate doorvoeren? Of gaat u voor een weelderig pad met borders gevuld met duingrassen? Kunstgras, echt gras of helemaal geen gras in de tuin?  Ook hierbij kunt u inspiratie opdoen door afbeeldingen op te zoeken.
– Denk aan uw budget.
Schrijf deze op zodat u een begroting heeft voor de aanpassingen. Houdt rekening met de begroting bij het kiezen van een terras, of laat ons helpen door voorstellen te doen. Wij leggen complete tuinen aan, inclusief paden en terassen.

Ziet u uw tuin al helemaal voor u maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan helpen we u natuurlijk graag. Neem contact met ons op en wij maken vrijblijvend een afspraak met u om uw plannen samen te bespreken.