Onderhoud van kunstgras

Onderhoud kunstgras? Dat hoeft toch niet, horen we u denken. Nee, bijna niet. Kunstgras is niet 100% onderhoudsvrij, het heeft minimaal onderhoud nodig. Zo houdt u uw kunstgras gazon jarenlang goed.

Onderhoud kunstgras: tips van de experts

Onderhoud uw kunstgras door het schoon te houden
Schoonhouden is bij kunstgras het belangrijkste onderhoud. Verwijder regelmatig bladen, takken en zaden die op uw kunstgras gazon terecht komen. Dit voorkomt de vorming van onkruid. Gebruik hiervoor een harde bezem. Terwijl u uw kunstgras gazon onderhoud door het schoon te maken met een harde bezem, zet het tevens het gras weer mooi rechtop. Het goed verwijderen van afval van uw kunstgras gazon voorkomt daarbij ook verstopping van de zandlaag, wat de waterafvoer bevordert.

Vergeet uw kunstgras niet op te borstelen
Net na het leggen van uw kunstgras gazon is het belangrijk om het nog een aantal keer goed op te borstelen, om te voorkomen dat het plat gaat liggen. Onderhoud uw kunstgras door het gedurende het jaar een aantal keer voorzichtig op te borstelen met een harde bezem.

Strooi kwartszand bij voor een optimaal onderhoud
Tijdens de aanleg van uw kunstgras gazon wordt kwartszand verdeeld over het kunstgras gazon. Dit wordt gebruikt om het kunstgras te verzwaren om het op zijn plek te houden maar het houdt daarnaast ook het kunstgras overeind. We raden aan om uw kunstgras te onderhouden door ook eens per jaar een beetje kwartszand bij te strooien. Na verloop van tijd zakt dit kwartszand weg, zeker bij intensief gebruik, waardoor het aangeraden wordt om het bij te strooien.

Dat was het, valt mee toch? In het kort: onderhoud uw kunstgras gazon door het schoon te houden, af en toe op te borstelen en er eens per jaar wat kwartszand bij te strooien.

Wilt u een duurzaam en natuurlijk ogend kunstgras gazon?

Vraag een offerte aan bij dé kunstgras experts: Geerts Groenendaal Hoveniers!

Offerte aanvragen